Snel rijk worden

“Wanneer iemand een marktplaats binnengaat en het volgende zegt: “Er is geen god naast Allah, de Enige. Hij heeft geen deelgenoot, aan Hem behoort de Heerschappij en aan Hem komt alle Lof toe. Hij laat leven en doet sterven. Hij is de Eeuwige levende Die niet sterft. In Zijn handen is al het goede en Hij is over alles Almachtig,” dan zullen er tien lakh hasanat voor hem opgeschreven worden, zullen er tien lakh zonden van hem weggenomen worden, zijn status zal met tien lakh verhoogd worden en er zal een huis in het Paradijs voor hem klaargemaakt worden.”

Deze hadith van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem), die Hasan verklaard is door Al-Albaanie, staat vermeld in Tirmidhi, Al-Hakim en Ibn Maadjah. Tirmidhi zei dat 1 lakh gelijk staat aan 100.000.

Deze doua in het Arabisch is als volgt:

لاَ إِلهَ إِلاَّ اللّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لهُ المُلْـكُ ولهُ الحَمْـد، يُحْيـي وَيُميـتُ وَهُوَ حَيٌّ لا يَمـوت، بِيَـدِهِ الْخَـيْرُ وَهوَ على كلّ شيءٍ قدير

De doua wordt in het Arabisch op de volgende manier uitgesproken:

Laa ielaaha iella Allaah wah’dahoe laa sharieka lah, lahoe l-moelkoe walahoe al-h’amdoe yoh’yie wa yoemiet wa hoewa h’ayyoen laa yamoeet, bieyadiehie al-khayr, wa hoewa ‘ala koellie shay-ien qadier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *