Informatie over de hadith over de vlieg

Meer dan 1000 jaar geleden heeft de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) gesproken over wat we moeten doen wanneer er een vlieg in het drinken valt. De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) gaf ons het volgende advies: “Wanneer er een vlieg in het drinken van één van jullie valt, duw het er dan goed in en verwijder het dan, want één van de vleugels draagt een ziekte en de ander het geneesmiddel.” (bron hadith).

Dr. Saleh As-Saleh heeft over de hadith over de vlieg een artikel geschreven. Dit vanwege het vaststellen dat hetgeen wat de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zei, wetenschappelijk te onderbouwen is. Door de vlieg in het drinken te drukken en het daarna pas te verwijderen, neutraliseert het geneesmiddel het eventuele gif wat vrijgekomen is. Een aantal onderzoeken om het aan te tonen:

Onderzoek 1

hadith van de vlieg 1

Op de afbeelding hieronder staat Onderzoek 1 met twee schalen. In beide schalen is gesteriliseerd water gegoten en bij beide schalen is er een vlieg in gevallen. Echter in schaal 1 is de vlieg ook ondergedompeld, terwijl dit niet gedaan is bij schaal 2. Van beide schalen zijn er monsters genomen en bij de tweede schaal wordt er groei van ziekteverwekkende bacteriële kolonies van het E Coli type geconstateerd.

Bij schaal 1 is de vlieg volledig ondergedompeld in het water. Bij deze schaal is te zien dat de bacteriële groei van de bacterie in schaal 2 verdwenen is. In plaats daarvan wordt de bacterie Actinomyces gevonden die gebruikt wordt bij het maken van nuttige antibiotica (een medicijn). Dit verklaart waarom de bacterie uit schaal 2 in schaal 1 geremd wordt.

Onderzoek 2

hadith van de vlieg 2

Bij Onderzoek 2 wordt er wederom gebruik gemaakt van gesteriliseerd water waarin een vlieg gevallen is. Echter wordt er nu gebruik gemaakt van een andere vlieg. Bij schaal 2 is de vlieg niet ondergedompeld en na het nemen van monsters wordt er geconstateerd dat er een groei is van ziekteverwekkende bacteriële kolonies van het type Corynebacterium Diphteriae.

Bij schaal 1 is de vlieg wel ondergedompeld en daar is te zien dat de bacterie die gevonden is in schaal verdwenen is. Wel wordt de bacterie Actinomyces gevonden, waarmee nuttige antibiotica gemaakt worden. Deze bacterie zorgt voor de complete remming van de ziekteverwekkende bacterie die gevonden is in schaal 2.

Onderzoek 3

hadith van de vlieg 3

Ook bij onderzoek 3 wordt er gebruik gemaakt van gesteriliseerd water waarin een vlieg gevallen is. Echter wordt er nu weer gebruik gemaakt van een andere vlieg. Bij schaal 2 is de vlieg niet ondergedompeld en na het nemen van monsters wordt er geconstateerd dat er een groei is van ziekteverwekkende bacteriële kolonies van het type Staphylococcus sp.

Bij schaal 1 is de vlieg wel ondergedompeld en daar is te zien dat de bacterie die gevonden is in schaal verdwenen is. Wel wordt de bacterie Actinomyces gevonden, waarmee nuttige antibiotica gemaakt worden. Deze bacterie zorgt voor de complete remming van de ziekteverwekkende bacterie die gevonden is in schaal 2.

Andere onderzoeken

Deze drie onderzoeken wijzen uit dat de vlieg inderdaad een medicijn draagt onder één van de vleugels en ook andere onderzoeken wijzen hetzelfde uit met de bacteriën Salmonella en Proteus. Door een vlieg helemaal onder te dompelen wanneer het in ons glas gevallen is, wordt het medicijn zeker geactiveerd. Door dit niet te doen kunnen de bacteriën in ons glas terechtkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *