Ramadan

De maand Ramadan is een maand waarin het vasten voorgeschreven is. Iedere moslim dient tijdens deze maand te vasten vanaf zonsopgang tot zonsondergang en hij of zij dient in die tijd niet te eten, niet te drinken en geen geslachtsgemeenschap te hebben. Ook dient de moslim tijdens het vasten nog meer op zijn of haar gedrag te letten en veel meer aanbidding te verrichten tot Allah, de Verhevene. Natuurlijk doet deze beschrijving deze prachtige maand tekort, want er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan deze prachtige maand.

De Ramadan is een maand die zijn gelijke niet kent. Deze maand neemt een bijzondere positie in en dat is de reden waarom de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) veel gesproken heeft over deze prachtige maand. Vele mooie hadith zijn generatie op generatie aan ons overgeleverd, zo ook over de maand Ramadan. Alle lof zij Allah, Die het mogelijk heeft gemaakt dat wij tot op de dag van vandaag nog veel kunnen leren over ons geloof.

Kijk hier voor een verzameling Ramadan hadith en deel deze ahadith met anderen.

En vind hier meer informatie over de Ramadan, voor een goede Ramadan.

Wij wensen iedereen een gezegende Ramadan toe en vragen Allah om deze Ramadan voor iedereen succesvol te laten zijn, succesvol in deze wereld en succesvol voor de dag des oordeels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *